• Espresso-Passion-29
  • 9

Universal Caffè

Onze koffieleverancier komt uit Italië en werd opgericht in 1963 door de heer Raffaelle Camiscia.   Met zijn eerste handgemaakte koffiebranderij heeft hij met zijn liefde voor koffie, passie voor zijn werk en immer voortdurende zoektocht naar verbeteringen zijn plek verovert in de koffie-industrie.

Nadat Raffaele Camiscia veel te jong gestorven was, heeft zijn toen jonge dochter Natascia, de leiding over het bedrijf op zich genomen. Universal Caffè is gevestigd in de Italiaanse Abruzzen, in het pittoreske Moscufo vlakbij de badplaats Pescara.

  • universal-caffe-01
  • Donna3

Ontstaan van Universal Caffe

Natascia Camiscia heeft het bedrijf laten uitbloeien tot een modern internationaal succesvol concern, en maakt gebruik van de modernste geavanceerde machines om haar uitmuntende koffie zoals de Caffè Royal te branden, en naar meer dan 25 landen te exporteren.

Haar medewerkers spreken met trots over het bedrijf, “het is een bedrijf waar je als mens nog echt meetelt”. Dit is iets wat ik tijdens mijn bezoeken van de medewerkers terugkreeg over hun werk bij dit bedrijf. Voor mij is het alleen maar een bevestiging van mijn keuze, om te proberen met deze familie en haar medewerkers te gaan samenwerken.

De verschillende Italiaanse koffiesoorten met hun hoge kwaliteit komen tot stand met behulp van meerdere zelf ontwikkelde processen en persoonlijke aandacht tijdens het productieproces. Deze methodes en werkwijze maken Universal uniek in haar branche. Ook haar samenwerking met boeren in het land van herkomst van de koffiebonen is uniek. Zie de Originele koffieblikken.

Een ander voorbeeld is een kleuroptische sorteermachine. Deze zorgt ervoor dat er geen andere kwaliteit bonen of andere stoffen in uw koffiezak terecht komen, zoals de Premium. Ook de lucht in de fabriek wordt met behulp van machines op een constante temperatuur gehouden, dit om het rijpingsproces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen, en de kwaliteit hoog te houden.

Kwaliteit van uw koffie is voor Universal een uitdaging en een voorwaarde en alles en iedereen in het bedrijf werkt hieraan mee, gesteund met de visie van zijn oprichter, Raffaele Camiscia.

“Liefde voor Koffie, passie voor het werk en een voortdurende zoektocht naar verbeteringen”. 

Wat mij ook zeer raakte was het feit dat deze familie zich ook sociaal betrokken en verantwoordelijk voelt. Het gezamenlijk met anderen open houden van een huis waar ouders verblijven om dichtbij hun kinderen te mogen zijn tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, is maar een bescheiden voorbeeld van meerdere initiatieven.

Zoals Natascia het zelf gevoelig omschrijft,  ik geloof dat mensen die minder gelukkig zijn dan wij speciale aandacht verdienen. Ook heb ik de bereidheid en het geloof in het opkomende verlangen om bij te dragen aan het welzijn van anderen. 

Er kan nog veel meer door mij aan u verteld worden over deze bijzonder hartelijke en gastvrije familie, maar volgens mij kunt u beter gewoon lekker gaan genieten van hun heerlijke koffie.

Waar kun je nog meer genieten van de koffie van Universal Caffè

Bistro de Burgemeester

De eigenaren van Bistro De Burgemeester hebben bewust gekozen voor eenzelfde koffiebeleving voor hun gasten als wij bij Espresso Passion doen, dit vinden wij wel heel bijzonder. Autenthieke met de hand vervaardigde koffievariaties voor alle gasten van Bistro De Burgemeester, hoe bijzonder.

Bij De Burgemeester kunt u genieten van een heerlijke lunch, brunch, high tea & wine of een heerlijk diner. Laat uw smaakpapillen verrassen bij het proeven van onze uiteenlopende gerechten.

Wij werken met de heerlijkste en eerlijkste producten uit onze streek. Maak zo op smaakvolle wijze kennis met, om ze maar bij hun voornaam te noemen, onze tuinman Gerrit, onze slager Pieter, onze bakker Edwin en al onze boeren uit de Alblasserwaard die met liefde hun ambacht  uitoefenen.

Restaurant Zott

Restaurant Rotisserie Zott heeft al meerdere jaren een vermelding in de Michelin gids en wij zijn er trots op dat zij onze koffie aan hun gasten serveren. Een heerlijke avond sluit je af met een koffie van een goede hoogwaardige kwaliteit. 

Daar waar de chef de baas is,

De menukaart bied een gevarieerd aanbod van verrukkelijke gerechten van verse vis, schaal en schelpdieren, kalfsrib van de rotissoir of lekker Hollands wild. Maar natuurlijk ook zuiver en pure vegetarische gerechten. Heerlijk harmoniërend met verruklijke wijnen uit de beste wijngebieden uit Frankrijk en natuurlijk Italië. Met de mooiste wijnkaart van Nieuwegein en omstreken met meer dan 100 etiketten zult u dan ook zeer zeker slagen om een lekker glas wijn te drinken. Restaurant Zott is een heerlijke plek om te onthaasten, op een prachtige locatie.